Jdi na obsah Jdi na menu
 


Traktory

Příspěvky

Vítonický traktor poosmé

18. 5. 2019

Osmý ročník vítonického malotraktorového klání přinesl zase něco nového. Organizátoři poprvé oddělili kategorii samohybů, které mají odpruženou alespoň jednu nápravu do tzv. kategorie "speciál". To přineslo spravedlivější hodnocení a další ještě zajímavější boje na samé hranici možností strojů i jezdců.

Celkem se přišlo předvést 25 závodníků, kteří byli posuzováni ve 3 kategoriích - benzín, diesel a již zmiňované speciály. 

Jako vždy se soutěžilo ve třech disciplínách. Slalom, tahání břemene a nejpopulárnější časovky s hromadným startem.

Za spoustu diváků, kteří přišli můžu říct toto: Viděli jsme urputné boje zúčastněných, užili jsme si krásného májového sluníčka, najedli jsme se dobrého guláše, stejků, klobás a to vše jsme zapili Zubrem, popř. něčím nealkoholickým.

Vše se povedlo!!! Díky všem pořadatelům, kteří akci organizovali, všem jezdcům, kteří bojovali seč jim síly stačily a všem divákům, bez nichž by celá akce neměla smysl.

Videa zde:    Start benzín: https://youtu.be/RWAbfbHVw6Q

                    Start diesel:  https://youtu.be/DmUSSYqb1iM

                    Start speciál-2. rozjížďka: https://youtu.be/a0ibBB_Z1YQ

                   Start speciál-finále: https://youtu.be/CIn6m3QOZ_4

Fotky zde:    https://pabfoto.rajce.idnes.cz/Vitonicky_malotraktor_2019/

pb

 

Vítonický traktor posedmé

20. 5. 2018

zekon.jpg

Málokdy se stane, že do Vítonic zavítají zpravodajci, aby referovali celému národu, co se tam děje. Tentokrát přijeli na sedmý ročník vítonického malotraktoru, aby zdokumentovali populární klání zábavných strojů.

Rekordní účast jezdců i diváků, tři tradiční disciplíny, dobrý bufet a dobré počasí udělaly z akce událost, která daleko přesahuje hranice obce i okresu.

Zásluhou našeho skalního příznivce, Železného Zekona se na 7. ročníku malotraktorového klání objevili zpravodajové TV Nova, Deníku kroměřížska a Blesku. Zekon měřil své síly s malotraktorem na straně jedné a s několika zdatnými muži na straně druhé . Výsledek nebyl důležitý, podstatné bylo okořenit tradiční akci něčím novým a referovat o tom širokému okolí. A TO SE POVEDLO!!!

Poděkování patří všem pořadatelům za perfektně připravenou akci, jezdcům za ukázku jejich technického i jezdeckého umění, divákům za to že přišli a Zekonovi za jeho trvalou přízeň.

Reportáž TV Nova je zde (od 31minuty):

http://tn.nova.cz/clanek/televizni-noviny/televizni-noviny-19-5-4.html

Přepis a video i zde:

http://auto.tn.nova.cz/clanek/novinky/silene-zavody-malotraktoru-o-drama-v-blate-nebyla-nouze-video.html

Zekonův pokus o rekord je zde (Kroměřížský deník):

https://kromerizsky.denik.cz/zpravy_region/zelezny-zekon-se-snazil-pokorit-malotraktor-rekord-ale-nepadl-20180520.html

Reportáž deníku AHA:

http://www.ahaonline.cz/clanek/musite-vedet/147494/zekon-si-to-rozdal-s-traktorem.html

Fotky zde:

https://mxmachy.rajce.idnes.cz/Jarni_crosscountry_Vitonice_28.4.2018/

https://motokrosvitonice.rajce.idnes.cz/Vitonicky_malotraktor_2018/

pb

 

Traktoriáda Větřkovice

29. 12. 2017

Jelikož jsem už druhý týden doma a pohádky mi lezou krkem, přijal jsem s radostí pozvání na neformální setkání milovníků malotraktorů do Větřkovic. Náš nejaktivnější milovník této zábavy Radek, naložil svůj stroj a tři fanoušky a vyrazili jsme.

Na místě jsme byli srdečně přivítáni snad všemi přítomnými a po chvíli se začalo soutěžit. Jednalo se o dvě disciplíny na čas. První bylo projetí vymezeným úsekem, druhou byl sprint na cca 25m.

Vše probíhalo v perfektní přátelské atmosféře, výsledky nebyly důležité. Veškeré občerstvení bylo zdarma a bylo ho dost smiley. Ze všech účastníků bylo vidět že se baví a že je jim spolu dobře. S nějakým tím kalíškem v krvi a s pěkným zážitkem v duši jsme už za tmy odjížděli domů.

Děkujeme organizátorům za pěkný den!

Fotky zde:http://motokrosvitonice.rajce.idnes.cz/Vetrkovice_29.12.2017/

Videa zde: https://youtu.be/te9Nyxzdb4o

                https://www.youtube.com/watch?v=YoUp8o2KtnQ

              https://www.youtube.com/watch?v=ffI9cPXZjN8

pb

 

Vítonický traktor pošesté

14. 5. 2017

Šestý ročník tradiční "Traktoriády" měl zase jedno NEJ. A to počet strojů, které se utkaly ve třech disciplínách. Celkem se v "bojích o medaile" utkalo 24 unikátních malotraktorů. Deset s dieselovým a 14 s benzínovým motorem. Nejvzdálenější účastník přijel až z Rokycan u Plzně!

Sjely se stroje všech možných i nemožných technických řešení, od profesionálně zpracovaných, přes skutečné domácí pomocníky až po stroje s nádechem recese a srandy.

Akce potvrdila, že zájem diváků ani soutěžících neklesá a má stabilní místo nejen v kalendáři Motoklubu, ale i ve společenskozábavných akcích obce.

Pořadatelé připravili vše na výbornou, počasí bylo příjemné a kdo přišel, nelitoval. Díky všem, kteří akci připravili. Díky soutěžícím, kteří přijeli a předvedli své stroje a soutěžního ducha.

MKV

Fotky zde: http://motokrosvitonice.rajce.idnes.cz/Vitonicky_malotraktor_2017/

 

 

 

Sliby se maj plnit nejen o Vánocích ...

17. 6. 2016

     Není žádným tajemstvím, že nejnavštěvovanější akcí našeho Motoklubu je "Vítoňský traktor". A ač není zvykem na našich akcích vybírat vstupné, tentokrát jsme udělali vyjímku.  Stanovili jsme dobrovolné vstupné se slibem, že to co získáme, věnujeme dětem ve vítoňské školce a škole. No a povedlo se. 

     Po dohodě s vedením školy jsme pak nakoupili několik koloběžek a v rámci dnešního "motorkářského dne" zorganizovaného učitelkami MŠ jsme  je dětem předali.

     Dobrý pocit - skoro lepší než vyhrát závod smileysmileysmiley.

MKV 

Fotky zde:http://pabfoto.rajce.idnes.cz/Setkani_v_ZS_a_MS_Vitonice_2016/

 

Vítoňský traktor 28.5.2016

29. 5. 2016

Pátý ročník stále populárnějšího malotraktorového klání je za námi. Počasí, které je u takovéto akce hodně důležité, tentokrát vyšlo na 100 procent. Tomu odpovídala i účast diváků. Přišly celé rodiny, mladí, staří, s dětmi i bez. 

Účastníků se sjelo celkem 16, které jsme rozdělili na dvě skupiny. V kategorii BENZÍN zápolilo 11 borců, ostatní byli v kategorii DIESEL.

Tři disciplíny dokonale prověřily jezdce a jejich stroje. Diváci se měli pořád na co dívat a strávili tak povedenou sobotu.

Velký dík patří jezdcům za jejich výkony a vůbec za to, že se akce zúčastnili. Věřím, že se za rok zase uvidíme.

Velkou pochvalu zaslouží všichni, kteří se na přípravě a průběhu celé akce podíleli. Motoklub Vítonice opět na výbornou!

PS: Jak bylo avizováno, bude celý výtěžek ze vstupného předán Mateřské škole Vítonice. Děkujeme všem, kteří přispěli.

 

Výsledky:     BENZÍN:  1.   Zlámal Bohumil

                                   2.   Zlámal Libor

                                   3.   Kunc Tomáš

                  DIESEL:    1   Kopřiva Martin

                                   2   Spáčil Michal

                                   3.   Kaďůrek Pavel

        Miss traktor:        Pokorný Tomáš

Všem blahopřejeme: 

Fotky zde:     http://pabfoto.rajce.idnes.cz/Traktory_28.5.2016/      

a zde:          http://www.nasetraktory.eu/forum/viewtopic.php?f=5&t=55510&start=165

 

 

Vítoňský traktor počtvrté (2015)

16. 5. 2015

Nádherné počasí přilákalo na čtvrtý ročník závodu malotraktorů nevídaný počet diváků a 15 šikovných jezdců, kteří byli ochotni předvést své stroje a jezdecké umění. Přijeli borci, jejichž obličeje již známe a taky tváře nové, které jsme přivítali poprvé. 

Stejně jako v minulých letech se zápolilo ve třech různých disciplínách. První byl slalom, tentokrát s dvouosým vlekem, okořeněný couváním do garáže. Ve výhodě byly menší stroje, ale nikdo z borců nedal kůži lacino. Druhou disciplínou bylo tahání břemene, ve které rozhodovaly zase jiné parametry strojů. Nakonec přišly jízdy po motokrosové trati, kde byla rozhodující rychlost a schopnost projet divácky oblíbeným brodem. 

Ti, kteří se se všemi nástrahami poprali nejlépe pak vystoupili na stupně vítězů. Odměnou jim byly originální "Motoklubové" medaile a hlavně potlesk a uznání soupeřů a diváků. 

Samostatně hodnocenou disciplínou byla tzv. Miss traktor, kde komise posoudila krásu a technickou vybavenost strojů. 

Co napsat na závěr?

Z mého pohledu jenom to nejlepší. Perfektně připravená a zvládnutá akce, jejíž atmosféru a úroveň podpořilo svělé počasí, spousta spokojených diváků a nadšení a obětavost jezdců. Díky všem, kteří se podíleli na přípravě a průběhu povedeného dne.

Pár fotek je ve fotoalbu, jedno video z mobilu zde: https://youtu.be/mBElQ47qbrE

On board video zde:

 https://www.youtube.com/watch?v=a7_KClFZ41s&feature=youtu.be

Další foto zde: http://catherine1990.rajce.idnes.cz/Malotraktory_2015

 

 

Vítoňský traktor potřetí (2014)

24. 5. 2014

 Již potřetí se sešli příznivci techniky, řemeslné zručnosti, tvůrčí šikovnosti a taky dobré zábavy, aby změřili síly při setkání, které se pomalu stává tradicí.

A tradiční bylo i počasí, když po slunečném týdnu, přesně v 11.00 hodin, kdy byly závody zahájeny začalo pršet. Drobný déšť se po chvíli změnil v liják, který naštěstí neměl dlouhého trvání. Průběh závodů to nijak neovlivnilo, po hodince se opět objevilo sluníčko, které nás pak doprovázelo až do samého konce.

A jaké byly závody samotné? První disciplínou byl slalom pozpátku, který prověřil manipulační schopnosti strojů i jezdců. Druhou disciplínou bylo tahání betonového kvádru, kde vzhledem k mokrému a rozbahněnému povrchu byli i takoví, kteří museli vzdát. A třetí disciplína - závod po vymezené trati na čas bylo to hlavní, nač jsme všichni čekali. 

Rozjížďka na 4 a pak finále na 6 kol okořeněné brodem dokonale prověřily jezdce i stroje a pobavily přihlížející diváky. 

Organizace klapala na jedničku, bufet byl tradičně bezchybný a tak věřím, že ten kdo přišel nelitoval. Ať  jezdec či divák.

pb

Fotky jsou ve Fotoalbu, pro zhlédnutí videí pokračujte na Celý příspěvek.

Až bude zpracované DVD, oznámím zde.

 

 

Vítoňský traktor 2013

11. 5. 2013

       Předpověď špatného počasí na celý víkend přidala pořadatelům druhého ročníku závodu domácích malotraktotrů nejednu vrásku. Čtvrtek i pátek se kromě příprav celé akce vážně zabývali myšlenkou akci odsunout na jiný termín. Nakonec však bylo rozhodnuto - jdeme do toho. Jestli to bylo dobře či nikoliv, ať si zhodnotí každý sám.

     Přišlo sobotní ráno a s ním i otázky, které nás, pořadatele, trápily nejvíce: "Přijede někdo, přijdou diváci?". Na ty se nám dostalo dpovědi až někdy po jedenácté hodině. Přihlásilo se 12 soutěžících, déšť byl snesitelný a diváků přišlo taky dost. A tak nic nebránilo tomu, abychom v půl dvanácté začali.

     Prví disciplína - slalom - ukázala, že povrch je hodně kluzký a že natočená přední kola vám požadovaný směr traktoru vždycky nezajistí .

    Druhá disciplína - tahání břemene. Betonový kvádr, který se tahal loni, se nám zdál příliš a tak jsme beton nahradili pneumatikou s Tatry 815. To všechny stroje zvládly celkem bez problémů a tak - protože výzva je impulsem pokroku - přišli jezdci s myšlenkou, že přece jenom ten kvádr zkusí. A tak se mimo soutěž kvádr tahal o stošest. Jezdci ukázali, že stroje mají v kondici a sklidili od diváků uznalý potlesk.

     Nakonec přišla jízda na čas po vymezené trati. Zvlášť benzínové a zvlášť naftové stroje. Diskuze o tom, zda zařadit divácky oblíbený brod nedala jasnou odpověď, a tak jsme to nechali na jezdcích. "Benzíňáci" jeli mimo brod, "nafťáci" napůl. První jízdu s brodem, druhou bez. Podívaná to byla báječná, stroje i jezdci dostali pořádně zabrat a každý předvedl to, co v něm skutečně je. 

     Přes opravdu špatné počasí jsem nepotkal nikoho, kdo by se neusmíval a kdo by se nebavil. A o to nám šlo úplně v první řadě. Pobavit sebe, jezdce i diváky a strávit ve společnosti "poblázněných lidí" příjemný den.

Nezbývá než poděkovat jezdcům za předvedené výkony, divákům za kulisu, kterou vytvořili a členům Motoklubu za přípravu a organizaci celé akce!

Tak snad zase za rok!

pb