Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktuality

Příspěvky

Silvestr 2013

31. 12. 2013

   Ani letos jsme neporušili tradici a sešli jsme se, abychom se naposledy v tomto roce svezli a hlavně se setkali v boudě u naší trati. Bohužel............počasí se s tím včerejším nedalo srovnat (od rána lehce pršelo) a tak zůstalo jen u toho klábosení. Probrali jsme kde co, snědli co bylo a po druhé odpolední jsme si popřáli do nového roku a rozešli se strávit poslední den roku 2013 každý dle svého.

A´t je rok 2014 naplněn tím, co máte rádi, a´t jste zdraví, šťastní a spokojení!

MKV

 
Celý příspěvek | Rubrika: Aktuality | Fotografie: Silvestr 2013

První rande se "zelenou" - Loukov 30.12.2013

30. 12. 2013

    To si snad ani nezasloužím .....................hodnotím svůj letošní vánoční dárek. Pod stromečkem totiž stála záovní KX 250F...........

     Ani jsem nevěřil, že ji letos ještě vyzkouším, ale krásné prosincového počasí (a hlavně Tomáš) vytáhlo konečně i mě. Po dlouhé době jsem se ocitl v Loukově a POPRVÉ na Kawasaki.

     Zdá se, že na dobré si člověk rychle zvyká a tak pokud bylo něco špatně, motorkou to nebylo.

    Snad počasí vydrží a zítřejší Silvestrovská jízda bude krásnou tečkou za rokem 2013!

pb

.

 

Vánoční trénink v Pánově u Hodonína

26. 12. 2013

  Současné absolutně nevánoční počasí, které zřejmě dělá vrásky vlekařům a lyžařům přeje motokrosu. Jsou mezi námi tací, kteří vyměnili křeslo v obýváku za sedadlo motorky a rozhodli se  1. vánoční svátek prožít po svém. Písková trať v Pánově má ideální povrch, teplota asi 10°C, tak proč nevyrazit. Jenom doufám hoši, že vaši blízcí mají pochopení .

Video zde:  http://www.youtube.com/watch?v=tgZuEWEcmGo

Mapa zde:  http://www.mapy.cz/s/8ZDp

 

Výroční členská schůze MKV 2013

15. 12. 2013

 Po roce jsme se opět sešli na již čtvrté výroční členské schůzi Motoklubu Vítonice.

Zhodnotili jsme rok 2013 a naplánovali činnost na rok 2014 - viz rubrika "Plánované akce".

Podrobnější zpráva pro členy MKV - viz rubrika "Pouze pro členy MKV"

pb

 

 

Kde sezóna nikdy nekončí...

16. 11. 2013

  ...možná se zdá, že jde jen o zbožné přání, ale skoro je to tak . Dnes jsem přijal pozvání kamarádů ze Zlína a vydal se vyzkoušet trať v jihomoravském Vracově....a nelituji.

Trať namotaná na okraji borového lesa má písčitý povrch a i jezdec, který stejně jako já zakusí písek poprvé si jej musí za pár kol oblíbit. Užije si akcelerace v písku, prověří brzdy, tlumiče a hlavně svou fyzičku. Na trati není moc míst, kde můžeš "vypustit" a čerpat nové síly. Buď na to člověk má, nebo musí zvolnit - ale to už zase není ono  .

Strávil jsem více než tři hodiny slunečného motokrosového odpoledne, na počítadle přibyly dvě hodiny a v mé hlavě nové zkušenosti a jezdecké zážitky. Nevěříte? Zkuste to! Sezóna na vracovském písku je v plném proudu.

On board video zde: http://www.youtube.com/watch?v=lGEGDzUGGgo&feature=youtu.be

Pavel B.

 

Memoriál L. Podmola - Branky 2013

6. 11. 2013

 Bohužel je skoro po sezóně a tak každá zpráva dobrá:-))).

V sobotu 2.11.2013 se jel již 15. ročník tříhodinovky v Brankách. Pro nás, kteří jsme tam nebyli, jsem našel pěkné video. Tradiční "potok" byl zase oříšek. A nejen on.  Mrkněte sami.

Ze známých, které vídáme i na naší trati startovali např. Filip Kohoutek s Adamem Klinkem, Martin Nový s Jiřím Šťastným, bratři Děckuláčkové, Tonda Král ml. s Robertem Tučkem a další....

Video je zde: http://www.youtube.com/watch?v=IphdWzIOZis

Výsledky zde: http://www.casomira.eu/data/000229.pdf

pb

 

Enduro dvojic - podzim 2013

27. 10. 2013

    Napodruhé - ale o to lepší. Tak by se dalo charakterizovat podzimní dvouhodinové enduro dvojic ve Vítonicích. Krásné počasí, dobrá nálada, téměř ideální povrch a zčásti nová trať přivítala celkem 70 jezdců.

   Po nezbytné administrativě a po dvou zaváděcích kolech se 35 jezdců vyrazilo poprat se svými soupeři. Každý bojoval jak umí, všichni dle svých schopností a zkušeností.

   Nikdo z pořadatelů ani účastníků dnes nezaznamenal nesportovní chování, nebo cokoliv, co by na dnešních závodech zanechalo byť jen nepatrnou šmouhu. A tak to má být!

    Domů jsme se po dvou hodinách endura rozjeli spokojeni, zase bohatší o jeden sportovní zážitek.

   Děkuji členům Motoklubu Vítonice za perfektní organizaci závodů, děkuji dámám v bufetu za dobrou práci a časomíře za profesionální výkon.

Výsledky naleznate zde:

http://www.casomira.eu/data/000228.pdf

Fotky ve fotoalbu a zde: 

http://romanio.rajce.idnes.cz/Vitonice_-_Motocross_27.10_2013

http://libi159.rajce.idnes.cz/Vitonice_-_MOTOKROS_2013

http://buchtakrmz.rajce.idnes.cz/Vitonice_10-2013/

http://kotarenduroteam.rajce.idnes.cz/Vitonice_27.10.2013/

http://diankaenduroteam.rajce.idnes.cz/cc_dvojic_vitonice_27.10.2013#

a taky zde:   http://www.bakulfoto.com/

 

Pavel B.

   

 

 

Klubová akce 31. 8. 2013

31. 8. 2013

     Máme za sebou další povedenou, tentokrát klubovou akci. Trať byla uzavřena a my se sešli, abychom si udělali už obvyklé zakončení prázdnin, klubové poježdění a taky abychom trošku oslavili Zdeňkovy kulatiny.

Počasí nám letos perfektně vyšlo, povrch trati by bez přehánění mohl konkurovat mistrovství republiky a Zdeněk to všechno završil bohatým občerstvením.

Dali jsme si jednu tréninkovou a dvě "ostré" jízdy, výsledky nejsou to nejdůležitější. Na startovním roštu nás bylo asi deset, každý z nás si užil motokrosu a zajel si to své.

Nakonec nechybělo vyhlášení výsledků, posezení s grilovanou krkovičkou a vychlazeným pivem. Ještě jednou za všechny členy MKV přeji Zdeňkovi vše nejlepší !!!

pb 

 

Zubří-Březovec - Cross country dvojic 2013

18. 8. 2013

 V sobotu 17.8.2013 jsme se ze Zdeňkem účastnili 150-ti minutového Cross country dvojic v nedalekém Zubří. Musím přiznat, že tentokrát byl aktivnější Zdeněk, mi se moc nechtělo. 

Trať byla slušná, větší polovina v lese, část po motokrosové trati. Start byl s doběhnutím k nenastartované motorce. Pak už jsme se střídali co 2-3 kola. Po několika prvních kolech, kdy člověk hledal, kudy vede trať jsme pak hlavně bojovali s vedrem a prachem. Docela nám to šlo,povedlo se nám v naší kategorii nad 50. let obsadit třetí místo. 

Celou dobu nám asistoval Mirek se synem, role fotografa se ujal Petr, za což jim moc děkujem.

Poznali jsme jinou trať, užili jsme si motorek, prachu a sluníčka :-).

pb

 

Ostrov u Lanškrouna 20.7.2013

20. 7. 2013

 Ostrov u Lanškrouna - obec, o jejíž existenci jsem donedávna neměl ani tušení a taky vesnice, u které mají pěknou motokrosovou trať. Pár členů našeho Motoklubu se konečně rozhoupalo a vyrazilo si zazávodit na jinou než domácí trať. 

Po osmé jsme byli na místě, zaplatili startovné a pak už to šlo ráz na ráz. Seznamovací trénink, kvalifikační trénink a dvě rozjížďky pro každou kategorii. To celé začalo už v deset hodin a skončilo před osmnáctou. Trať byla nenáročná, klasická motokrosová bez nebezpečných úseků a skoků. 

V našem případě nejsou výsledky podstatné nejde však nepochválit Vaška, který se v kategorii ČZ nad 50. let umístil na pěkném 4. místě. Blahopřejeme!

A kdo že se akce zúčastnil? 

Já (Pavel), Zdeňa a Radek v kategorii Veterán nad 50, Petr P. v kategorii Veterán do 50-ti a Vašek v kategorii ČZ.

Podařená akce a důstojná reprezentace Motoklubu Vítonice! Díky všem!

pb

 

 

Classic motocross Hradec Králové 2013

9. 6. 2013

  Nejvěrnější příznivec strojů ČZ - Vašek, naverboval mě a Honzu R. na 5. ročník povedené akce do Březhradu u Hradce Králového. I takovou "maličkost", jako že nemám pro takové závody vhodnou motorku vyřešil bez zaváhání: "Vezmeš si moju".

   A tak už o půl páté ráno upalujeme s plně naloženou dodávkou ku Hradci. Jsme tam po sedmé, ti kteří dorazili v pátek se probírají s kocoviny a po roce se vítají s kamarády. My stavíme stan, registrujeme se a jako všichni ostatní si prohlížíme galerii strojů. Jsou tu řady motorek připravených na závod a taky skvosty, které sice už nezávodí, ale spolehlivě potěší duše a oči "bláznů", kteří svět nedávno slavných, zejména českých strojů Jawa a ČZ obdivují. 

   Po desáté začínají tréninky. I já po 30. letech na ČZ! Motorka chytá až po malé domluvě kapkou benzínu pod svíčku, ale pak už bez problémů na první šlápnutí. Honza taky něco dolaďuje (ještě včera večer přelisovával vložku válce a tak jsou drobné problémy na místě), ale na trať se vydáváme postupně všichni. Trať je "vyladěná" přesně pro tyto stroje, žádné krkolomné sjezdy a výjezdy, lavice tak akorát.

   A vlastní závody? Nejeli jsme tam vyhrát ani se zranit. Jeli jsme si užít atmosféry a zúčastnit se povedené akce nasycené vůní spáleného benzínu. A to se povedlo.

   A rozdíl mezi moderním "japoncem" a veteránem? Propastný! Hlavně v tom, že tady kromě všeho, co se závody souvisí navíc ještě opravuješ. Co? To nikdy nevíš, ale pokazit se může všechno. My byli tři, naši kamarádi ze Zlína taky. Dohromady 6 strojů znamenalo 6 závad :-). Tak pro ilustraci: Já -1x spadlý řetěz, 1x upadlý drát u cívky, Honza - ani nevím, ale ten opravoval furt, Vašek - utržené oko u zadního tlumiče, Franta, tomu jenom praskl výfuk - ale pořádně, Lepoš - odešla cívka a Zdeněk polámané pístní kroužky. To je výčet, co?  A nejkrásnější na tom je, že kromě zmiňované cívky se všechny závady odstranily a každý jsme si užili to své. Zkrátka povedená akce prožitá tělem i duší. Děkuju Vaškovi za to, že mi půjčil motorku a dal mi tak možnost být při tom.

Další foto zde:

buchtakrmz.rajce.idnes.cz/Brezhrad_2013/

a zde:

fanda34.rajce.idnes.cz/Brezhrad/

a ještě zde:

www.remate.cz/kominik/2013/cab2/index.html

pb 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Aktuality | Fotografie: Březhrad 2013

IDOŠ ??? Vítonice 22. 5. 2013

26. 5. 2013

 ...že nevíte co to znamená? Já to taky hned nepochopil, ale tak nazval Filip povrch naší trati při středečním tréninku. Po obědě zapršelo, pak vyšlo sluníčko a trať byla takřka ideální. Škoda, že po devatenácté nás vyhnal zase déšť, jezili bychom snad i s čelovkama na hlavě .

Pár fotek je ve fotoalbu, Filipovo video zde: 

www.youtube.com/watch

 

pb

 

Enduro dvojic 27. 4. 2013

27. 4. 2013

   První akce roku 2013 je za námi. Doprovázelo ji slunečné počasí a velký zájem jezdců i diváků. Trať byla docela prašná (koho by to před pár dny napadlo), ale šikovně namotaná tak, aby poskytovala prostor pro veškeré jezdecké vyžití. 

        Inovace ve formě elektronické časomíry přinesla více klidu do tváří pořadatelů a odvála jakékoli dohady o správnosti výsledků. Věřím, že všichni, kteří dorazili ať v rolích jezdců či diváků byli spokojeni a užili si téměř letní motokrosový den.

        Členům MKV i dobrovolníkům děkuji za perfektně zvládnutou akci a už teď se těším na další!

pb

Kompletrní výsledky naleznete zde:

Více foto zde:

 Další foto zde:

A další foto zde:

Video zde:

 

.........asi jsme jediní,...........???

9. 3. 2013

...jsem mimo jiné řekl na výroční schůzi Mysliveckého sdružení Vítonice, na kterou jsme byli dnes s Tomášem pozváni.

Myslel jsem tím skutečnost, že spolu slušně a tolerantně vychází myslivci a motorkáři. Určitě to není moc častý jev, pravidlem je spíše opak. Máme z toho radost a uděláme vše, aby tak tomu bylo i nadále.

K tomu však musíte přispět i Vy, všichni motokrosaři, kteří čas od času přijíždíte potrénovat na naši trať. Sezóna se pomalu blíží a já chci znovu připomenout pravidla, která pro další fungování naší tratě musíme respektovat:

1.   Po sjetí z hlavní cesty na polní příjezdovou cestu snižte rychlost tak, aby se za vámi neprášilo - bydlí tam lidé a asi nikomu z nás by se nelíbilo, kdyby nám do oken, na dvorek a na zahrádku 2x týdně lítaly mračna prachu .

2.   Asi po 200 metrech pak mají myslivci voliéru pro odchov bažantů - opět projíždějte pomalu, ať se opeřenci můžou čile množit .

3.   Nevjíždějte na pole, nejsou vaše ani naše. Přijeli jste na trať, tak jezděte po trati!

Pokud budeme všichni rozumní, můžeme i nadále využívat náš oblíbený areál.

Za respektování těchto pravidel Vám srdečně děkuje Motoklub Vítonice o.s. .

A nezapomeňte!    Plán akcí na rok 2013 je zde: 

 www.motovitonice.estranky.cz/clanky/akce.html

 

Hostýnský YEŤTY 2013

17. 2. 2013

 

Letošního ročníku běžkařského závodu hostýnský Yeťty se zúčastnil pouze nezničitelný Mirek.

Ač silně nachlazen vyběhl na trať jako hladový vlk natěšený na vítězství:-).  Jelikož se ale cestou musel "dopovat" ústním sprejem a na Skalném ho takto odhalila pořadatelská hlídka, nedovolila mu pokračovat v závodě. Dokonce pro něj poslali pořadatelský skůtr, dovezli jej zpátky na Hostýn, kde už na něj čekala "rychlá", která ho dopravila do Bystřice :-(.

Bohužel, takto neslavně to letos pro naše barvy skončilo. Doufám, že další starty v dresu Motoklubu Vítonice budou úspěšnější. Děkuji Mirlkovi za reprezentaci našeho klubu a přeji mu brzké uzdravení.

pb

 

Silvestrovská jízda 2012

31. 12. 2012

Již tradičně jsme se na Silvestra sešli, abychom společně strávili pár hodin posledního dne končícího roku. A to se povedlo! 

V boudě bylo útulno, jídla a pití dostatek a kdo chtěl jezdit a dovezl si motorku, mohl se vyžít. Pravda je, že povrch nebyl velkému divočení příliš nakloněn, ale o to dnes přece nešlo. Čím víc sluníčko hřálo, tím to bylo horší, ale prali jsme se statečně .

Popovídalo se, něco se vypilo, něco snědlo, popřáli jsme si do nového roku a ještě za světla jsme se rozjeli, aby si každý po svém užil posledních hodin roku 2012.

PS: Někteří, jakož já strávili dobrou hodinu mytím totálně zablácené motorky .

Přeji všem příznivcům Motoklubu Vítonice pevné zdraví, hodně štěstí a aby si dokázali v tom uspěchaném světě alespoń občas najít čas a prostor na svou oblíbenou činnost. Ať je to cokoliv - motorky, myslivost, fotbal........hlavně buďte spokojeni a přejte to i druhým.

Krásný rok 2013 !!!

Za MKV o.s. Pavel B.

 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Aktuality | Fotografie: Silvestr 2012

Vítoňský malotraktor 2012 - video

22. 12. 2012

"Sliby se maj plnit nejen o vánocích........."

a  tak i já plním svůj slib. Na youtube jsem nahrál dvě  videa z květnové akce- Vítoňský traktor, pořádané na naší trati. Je to hodně sestříhané, bude-li mít někdo zájem o celé video (cca 50 min) kontaktujte mě, vyhotovím vám DVD.

Pavel B.

1.část:

www.youtube.com/watch

2. část:

www.youtube.com/watch

 

 

 

Na čumendu do Březolup - 30.8.2012

30. 8. 2012

"Už máš ty přední tlumiče úplně hyn", říká mi v sobotu Patrik Klinko a mi nezbývá, než mu dát za pravdu. Hned v pondělí je vezu na servis, ve čtvrtek jsou hotovy. No a když už jsem na Zlínsku, je škoda nezajet se podívat na trénink kamarádů do Březolup.

Nikdy jsem tu nebyl a tak trať nacházím až na třetí pokus. Ještě že jsem na motorce a nějaký ten kilometr navíc mi nevadí. Spíše naopak:-).

Trať je situovaná převážně ve svahu, nazval bych ji víceúčelová :-). Stačí z ní totiž odbočit do lesa a jsi na enduro trati, s docela náročnými sjezdy a výjezdy. Pak se vracíš na motokrosovou trať a pokračuješ dál. Když nedbočíš, jezdíš pouze motokros. Trať je přírodní, bez velkých skoků nebo dokonce nebezpečných dvojáků. Příznivec dlouhých sjezdů a hlavně výjezdů si tu přijde na své, zejména majitelé silnějších strojů musí při výjezdech chrochtat blahem.

Jmenovec Zdeněk mi půjčil svou "kawu" a tak jsem si trať mohl osahat i ze sedla. Škoda, že nebyla aspoň trošku srovnaná a taky prachu by mohlo být méně.....ale byl jsem rád, že jsem to zkusil. Doufám, že se tam už brzy vypravím na nějaký ten race :-).

PS: Cestou domů jsem jel přes Zlín. Tady už to dýchá zítřejší Barumkou a tak jsem neodolal , zastavil a nasál atmosféru zítřejší rallye.

Pavel B.

 

24. 3. 2012 - brigáda a takové malé jarní svezení :-)

24. 3. 2012

Dost bylo dlouhých zimních dnů a večerů! Je tu jaro a s ním i první motokrosové aktivity!

Na dnešní sobotu jsme svolali brigádu, abychom trať a její okolí trošku uklidili, vymetli ještě silvestrovské blato z boudy, posbírali spadané větve, přebrali si nové klubové dresy a domluvili organizaci prvních letošních akcí.

Nakonec jsme se i trošičku svezli a udělali si tak dobře na těle i na duchu :-).

pb

 

Konečně! Přerov 17.3.2012

17. 3. 2012

Když jsem ve čtvrtek od  jednoho ze správců přerovské tratě obdržel sms , že se v sobotu v Přerově  jezdí a ještě k tomu gratis, bylo jasné, co budu v sobotu dělat. A navíc ta předpověď počasí! Bylo rozhodnuto.

Všechno vyšlo podle plánu. Přestože trať nebyla upravená, bylo svezení luxusní. Na trati jen pár jezdců, nad hlavou sluníčko, pod zadkem čerstvě připravený stroj a natěšený jezdec s řidítkama v ruce :-).

A koho ze známých jsem tam potkal? Tak třeba Filipa Kohoutka, Patrika a Michala Rudolfovy, Pištu Gybase, Frantu Kotáska, chlapy Děckuláčkovy a spoustu dalších.

Věřím, že už brzy se potkáme i na Vítonské trati.     pb

 

 

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

následující »