Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na padesátkách do Nahošovic

3. 9. 2011

Nejen motokros voní benzínem!

Dokonce mámivá vůně spáleného ricínu doprovázela asi deset rozžhavených padesátek na sraz malokubíkových strojů do Nahošovic.

V sobotu třicet minut po dvanácté, za krásného slunečného počasí,  jsme se sjeli v Loukově, abysme společně vyrazili k cíli našeho výletu - na Nahošovské výletiště.

A jak se dalo čekat, už za obcí Libosváry se zastavil první stroj. K nelibosti vůdčí osobnosti celé akce, Vaška K. Ten byl sice zdrcen, nicméně tolika mechanikům nemůže dlouho vzdorovat žádný stroj. A taky že ne, pár zručných tahů, změna pilota a stroj spolu s ostatními pokračoval k cíli.

První zastávka u žákovské kaple, pár loků minerálky, pár fotek na památku a valíme to dál. Druhá plánovaná zastávka - v Dřevohosticích na zmzlinu byla zrušena, bohužel bylo zavřeno. A tak se i bez zmrzliny šineme k cíli. A jsme tu!

Účast tak akorát,  občerstvení slušné, pohodička. Po necelé hodince první organizovaná akce - vyjížďka. Tempo pekelné, trasa kopcovitá, ale příprava se zúročila,  všechny stroje vydržely!

Po návratu z vyjížďky proběhly soutěže, ve kterých dokonce někteří naši členové dosáhli na vavříny!  Blahopřeji!  Mezi tím občerstvení a nezbytný pokec.

Okolo půl páté se vydáváme na zpáteční cestu.

Byla to bezvadná akce, jsem rád, že jsem mohl být při tom.

Poděkování patří všem, kteří se zúčastnili a hlavně  Vaškovi, který to všechno spískal.

Tak zase někdy!

pb

 

Náhledy fotografií ze složky Na padesátkách do Nahošovic